Hoppa tandem

Över jämtlands fantasiska vyer

Att hoppa tandem

Att hoppa tandem är en härlig upplevelse! I princip behövs ingen utbildning för att genomföra ett tandemhopp som tandempassagerare. När du kommer till klubben får du en genomgång på ca 20 minuter så att du ska veta vad som kommer att hända under hoppet och därigenom få en så stor upplevelse som möjligt. Om du har bokat film eller foto så träffar du även kameramannen som är med och filmar under hela din vistelse på hoppfältet. I samband med genomgången så provar vi ut en overall, glasögon, handskar samt en huvudbonad som du ska ha på dig under hoppet. Ta gärna med dig rörliga kläder att ha på dig under fallskärmshoppet samt gymnastikskor att ha på fötterna.

Själva hoppet


Köp presentkort


Boka tid för ditt tandemhopp

Efter genomgången är det dags att följa med flygplanet mot högre höjder. Flygturen tar ca 30 minuter till uthoppshöjd som normalt ligger på 3000 meter. Du hoppar ut med din instruktör och ni faller fritt i ca 35 sekunder med en hastighet runt 200 km/h. När du kommit ner till 1500 meter är det dags att utlösa huvudfallskärmen. Det tar ca 5 minuter från det att skärmen utlösts till att vi landar. Från det att du kommer till fallskärmsklubben och till dess att fallskärmshoppet är genomfört tar det ca 75 minuter. Var dock beredd på att det kan ta längre tid beroende på väder och vind. Och det finns säkert en kopp kaffe också.
För att genomföra ett tandemhopp som passagerare i Östersunds Fallskärmsklubb krävs inga speciella förkunskaper.

Du som passagerare

– Ska ha normal kroppsörlighet.

– Ska vara fullt frisk.

– Får väga max 100kg.

– Måste vara minst 140cm lång.

-Måste vara minst 12 år gammal.

-Måste vara nykter när du anländer till fallskärmsklubben och till dess att hoppet är utfört.

När

Vi erbjuder möjlighet att hoppa tandem vid fastställda tillfällen under perioden maj till september. Då Fallskärmshoppning är mycket väderberoende och det är många som vill hoppa tandem måste du boka ditt hopp i god tid innan presentkortets giltighetstid har gått ut, gärna månader innan.

Foto & film

Om du vill kan du få tandemhoppet videofilmat av en tandemfotograf. Vad det kostar hittar du i prislistan Fotografen hoppar samtidigt och filmar hela frifallet på nära håll. Ihopklippt med de bästa bitarna från besöket hos oss samt med passande musik kommer filmen inom ett par veckor hem till dig. Fråga gärna om möjligheten till fotografering finns redan vid bokningstillfället.

Vilka krav gäller för att få hoppa?

Du måste fylla i en hälso- och ansvarsförklaring innan Du får hoppa vilket görs på plats. Då Du gjort det omfattas du av Svenska fallskärmsförbundets hoppförsäkring. Är du under 18 år så måste målsman ge sitt skriftliga medgivande på plats innan du hoppar Nedanstående punkter är krav som har med passagerarens och tandempilotens säkerhet att göra, om det är något som är oklart eller om Du är osäker över någon sjukdom, handikapp eller vikt, hör av Dig till tandemansvarig på bokningsnumret innan ni åker ut till fallskärmsklubben så att rätt åtgärder kan vidtas.


TANDEM PASSENGER DECLARATION OF FITNESS AND INDEMNITY


HÄLSO- OCH ANSVARSFÖRKLARING FÖR TANDEMPASSAGERARE